Asunnon hakeminen ja vastaanottaminen

Asuntoja tarjotaan asuntohakemusten perusteella. Vuokrasopimuksen tekemisen ehtona on, että asuntoon muuttavat hakemuksella mainitut henkilöt. Tarjottu asunto varataan hyväksymällä tarjous ja maksamalla vakuusmaksu. Ohjeet vakuusmaksun maksamiseen annetaan asuntotarjouksen yhteydessä. Tarjouksessa kerrotaan kehen tulee olla yhteydessä asuntonäytöstä sopimiseksi. Asunnonhakijoiden luottotiedot tarkastetaan Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä. Useimmissa tapauksissa maksuhäiriömerkinnät eivät ole asunnonsaannin este vaan vaikuttavat vuokrasopimuksen muotoon ja vakuuden määrään.

Liitteet

Vuokra-asuntohakemukseen tulee toimittaa liitteet siinä vaiheessa, kun olette saaneet VTS-kodeilta asuntotarjouksen. Liitteiksi tarvitaan kopiot seuraavista todistuksista:
1. Viimeisin vahvistettu verotuspäätös v. 2014 ja sen erittelyosa yli 18-vuotiailta henkilöiltä
2. Selvitys kuukausituloista
3. Raskaustodistus, josta ilmenee synnytyksen laskettu aika
4. Asunnon asumiskelvottomuus, muuttouhka nykyisestä asunnosta tai paikkakunnalta saatu työpaikka/opiskelupaikka on osoitettava erillisellä selvityksellä
5. Alaikäiseltä hakijalta huoltajan suostumus vuokrasopimukseen erillisellä lomakkeella
6. Selvitys maahanmuuttajilta oikeudesta oleskella maassa sekä kopio passista

Asuntohakemuksen muutos

Mikäli haluat uusia / poistaa tai tehdä muutoksia hakemukseen, voitte olla yhteydessä vuokrauspalveluumme joko puhelimitse numeroon 0201 277 277 tai sähköpostitse osoitteessa vuokrauspalvelu@vts.fi .

Auttaa (2).jpg

Vakuusmaksu

Vakuusmaksu on tarkoitettu asunnon kunnon vakuudeksi ja vuokran vakuudeksi. Vakuus palautetaan asiakkaalle vuokrasopimuksen päättymisen jälkeen noin kuukauden kuluessa. Palautus edellyttää, että kaikki asunnon avaimet on luovutettu, asunto on kunnossa ja siivottu sekä vuokrat ja muut mahdolliset saatavat on suoritettu. Sopimusta tehtäessä maksettu vakuusmaksu on esivuokrasopimus, jonka jälkeen sopimuksen irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi.

Vakuusmaksut 1.1.2011 alkaen
1 huone 650 eur
2 huonetta 680 eur
3 huonetta 700 eur
4 huonetta 740 eur
5 huonetta 770 eur
Saunallisten asuntojen vakuusmaksuun lisätään 150 eur. Vakuusmaksu käytetään ensisijaisesti huoneistolle mahdollisesti aiheutetun vahingon korjauskuluihin sekä mahdollisiin siivouskuluihin. Jos ylimääräisiä kuluja ei aiheudu vakuusmaksu palautetaan vuokralaiselle asuntotarkastuksen jälkeen.

Vuokrasopimuksen allekirjoitus

Vuokrasopimukseen tarvitaan kaikkien sopijaosapuolten allekirjoitus. Ellei esim. toinen puolisoista pääse paikalle, voi asian hoitaa valtakirjalla. Asiakkaan tulee varautua todistamaan henkilöllisyytensä, kun hän tulee tekemään vuokrasopimusta. Hyväksyttyjä henkilöllisyystodistuksia ovat voimassa olevat: passi, henkilöllisyystodistus tai suomalainen ajokortti, myös kuvallinen kela-kortti käy. Vuokrasopimuksen allekirjoituksen ehtona ovat maksettu vakuus sekä arava- ja korkotukikohteissa liitteiden (puolen vuoden tulotiedot sekä kopio viimeksi vahvistetun verotuksen verotuspäätös ja erittelyosa) toimittaminen. Maksetusta vakuudesta tulee tarvittaessa esittää kuitti sopimusta allekirjoitettaessa. Sähkönmyyntisopimuksen asiakas voi tehdä haluamansa sähköyhtiön kanssa. Kaikkiin vuokrasopimuksiin sisältyy Internet-yhteys. Yhteyden käyttöönotto vaatii erillisen rekisteröinnin, johon ohjeet saa sopimuksen allekirjoituksen yhteydessä.

Avaimet

Avaimet noudetaan VTS kiinteistöpalvelu Oy:n toimistosta Puutarhakatu 8 A 4. krs vuokrasopimuksen alkamispäivänä (jos alkamispäivä on lauantai, avaimet saa perjantaina). Muuttopäivä on sopimuksen alkamispäivä. Avaimia ei voi noutaa jollei sopimusta ole allekirjoitettu.


Asunnon vaihto


Monipuolinen ja runsas asuntokanta mahdollistaa asunnon vaihdon muuttuvassa elämäntilanteessa VTS-kotien asunnosta toiseen. Vaihtotilanteessa on mahdollista siirtää rahavakuutta asunnosta toiseen tietyin ehdoin.

Muutto (1).jpg - pienennetty

Asunnon vaihtoon on kaksi tapaa:


1. Vaihto normaalin irtisanomisen kautta vapautuvaan asuntoon, jolloin asiakas hakee asuntoa normaalilla asuntohakemuksella. Vaihdon edellytyksien tulee täyttyä. Asunnonvaihtohakemus on voimassa kolme kuukautta kerrallaan ja sen voi halutessaan uusia vuokrauspalvelussamme.

Vaihdon edellytykset:
- Vuokrasuhde on kestänyt vähintään vuoden.
- Vuokrasopimus ei ole määräaikainen
- Vuokralaiselle ei ole annettu huomautusta tai varoitusta häiriöistä.
- Vuokralainen ei ole laiminlyönyt nykyisen asunnon huolellista hoitoa.
- Vuokralaisella ei ole vuokranmaksuhäiriötä.


Vuokranantaja pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä vaihto.


2. Keskinäinen vaihto toisen asukkaan kanssa .
Mikäli asukkaat haluavat vaihtaa VTS-kotien asuntoja keskenään, voidaan asunto vaihtaa toimistomme luvalla tietyin edellytyksin.
- Molemmat osapuolet täyttävät asuntohakemuksen
- Muuttoajankohta on kuukauden vaihteessa.
- Molemmat hyväksyvät toisen asunnon kunnon sellaisenaan.

Opastaa (1).jpg - pienennetty

Aidosti tamperelainen.

Osoite | Kaupunginosa

Osoite Osoite
Tieto 2Tieto 2
Tieto 3Tieto 3

Yhteystiedot

Tähän yhteystiedot

Kuva

Lisätiedot